David Beckham Biografie

David Beckham Biografie

David Beckham is een van de meest iconische atleten van Groot-Brittannië waarvan de naam ook een exclusief en wereldwijd reclame merk is geworden. Hij was aanvoerder van het Engels nationale team tussen 1998-2009, scoorde in drie verschillende FIFA World Cups, en speelde op het middenveld voor clubs in Manchester, Madrid, Los Angeles en Milaan. Hij won ook de MLS Cup spelend voor Los Angeles Galaxy in 2011 en 2012.

David Beckham Kind

David “Robert Joseph” Beckham werd geboren op 2 mei 1975, in Leytonstone, East London, England, zoon van Ted Beckham, een keuken installateur, en Sandra West, een kapster. Zijn grootvader van moederszijde is joods. David Beckham draagt ​​een tatoeage in het Hebreeuws geschreven van de ‘Song of Songs’ van de Hebreeuwse Bijbel (Oude Testament). Beckham heeft overigens geen geloofsovertuiging. Beckham heeft altijd gespeeld in lange mouwen om zijn tatoeages te verdoezelen met inachtneming van anderen die zich ongemakkelijk voelen als gevolg van hun geloof.

Hij werd opgevoed door zijn ouders die supporters van Manchester United waren. David Beckham zat op de Bobby Charlton’s voetbalschool in Manchester, en kreeg als kind al snel een kans op een training bij FC Barcelona.

David Beckham Manchester United

Van 1992 tot 2003 speelde Beckham bijna 400 wedstrijden voor Manchester United en scoorde hij 85 goals. In de FIFA World Cup van 1998 speelde hij alle kwalificatiewedstrijden voor Engeland en scoorde hij in een aantal belangrijke overwinningen. Hij kreeg een rode kaart wegens gewelddadig gedrag in de wedstrijd van Engeland tegen Argentinië. Zijn tegenstander gaf later toe dat hij bezig was Beckham van het veld af te sturen door overdreven te reageren op een overtreding en door aan te dringen bij de scheidsrechter om Beckham van het veld te sturen. Na het verliezen van de wedstrijd werd Engeland uitgeschakeld, Beckham werd in de Engelse media al snel zondebok gemaakt en werd het doelwit van kritiek.

David Beckham Man U

Hij had een goed seizoen in 1999 – 2000 en hielp Manchester United de Premier League te winnen. Op dat moment trouwde hij met zangeres Victoria Beckham uit de populaire muziekgroep The Spice Girls, en het paar kreeg hun eerste zoon, Brooklyn, in 1999. Dat zelfde jaar kreeg David Beckham toestemming om afwezig te zijn op trainingen zodat hij zijn zoon Brooklyn kon bijstaan, die leed aan een maag infectie. Intussen deelde Manchester United-manager Alex Ferguson een boete uit van € 70.000 euro, omdat David Beckham op zijn kind paste, terwijl zijn vrouw werd gespot op een Londense Fashion Week evenement op diezelfde avond. Ferguson’s bewering was dat Beckham moet kunnen trainen als zijn vrouw die dag had thuis gebleven. Deze uitspraak was de oorzaak van een ernstige verstoring in de relatie tussen de twee. In februari 2003, na de nederlaag tegen Arsenal, ging de Manchester United-manager Alex Ferguson de kleedkamer in en schopte tegen een voetbalschoen die Beckham’s oog raakte. Zijn wond had hechtingen nodig.

David Beckham scoorde veel doelpunten, en was een trekpleister bij iedere club waar hij speelde. Zijn spelinzicht is van expliciet niveau, waardoor hij veel assists wist te creëren in een aantal belangrijke wedstrijden. Beckham’s sterkste kant zijn de voorzetten van de rechterkant en zijn efficiënte vrije trappen. Zijn superieure prestaties op het middenveld vereiste een hoger uithoudingsvermogen waar weinig spelers aan konden tippen.

David Beckham Real Madrid

Op 1 Juli 2003 tekende David Beckham een vierjarig contract bij Real Madrid. Bij het tekenen was een bedrag van 40 Miljoen Dollar gemoeid. In Madrid werd Beckham niet toegestaan ​​om zijn favoriete nummer zeven te dragen, omdat een andere speler in zijn contract had laten vastleggen dat hij het exclusieve recht hierop zou hebben. Beckham besloot om het nummer 23 in plaats hiervan te dragen, dit doordat hij een groot fan van Michael Jordan is. Hij werd meteen populair bij de Real Madrid fans, maar het team presteerde niet goed genoeg om zowel de Spaanse competitie of de Champions League te winnen. Beckham bleef echter een betrouwbare doelpuntenmaker en zijn optredens trokken steeds meer publiek. Zijn shirts verkochten aan de lopende band en andere merchandising deals bleven lucratief voor de club, die nog steeds matig presteerde, ondanks de hoge verwachtingen van het management van Real Madrid.

David Beckham Unicef

In 2005 werd David Beckham UNICEF Goodwill Ambassadeur. Hij was ook betrokken bij het bevorderen van succesvolle bid van Londen voor de Olympische Spelen van 2012. Zijn derde seizoen in Madrid was onopvallend, en hij werd veel bekritiseerd, vooral omdat het team als tweede eindigde na Barcelona in de Spaanse “La Liga” en omdat zij verloren van Arsenal in de Champions League. Echter breidde hij tijdens dat seizoen zijn internationale aanwezigheid uit door de oprichting van voetbal academies in Los Angeles en East London. Tijdens de FIFA World Cup 2006 speelde hij voor Engeland, en werd de eerste Engelse speler ooit die wist te scoren in drie verschillende WK’s. In de kwartfinale wedstrijd tegen Portugal, werd Beckham vervangen vanwege een blessure . Zonder hem verloor het Engelse team verloor en werd uit de World Cup geslingerd.

David Beckham Real Madrid Afscheid

In juni 2007 speelde David Beckham zijn laatste wedstrijd voor Real Madrid. Hij kreeg een medaille en vierde dit met zijn vrienden Tom en Katie Cruse, die aanwezig waren bij zijn laatste wedstrijd. Hij kondigde kort na zijn periode bij Real Madrid aan dat hij een vijfjarig contract zou gaan tekenen bij de Los Angeles Galaxy, dat zou lopen vanaf 1 juli 2007 tot en met juni 2012. De 5-jarige overeenkomst omvatte tot € 12 miljoen per jaar aan salariskosten, en met merchandising en winst delingen zou dit kunnen oplopen tot € 50 miljoen per jaar, waardoor hij een van de best verdienende sporters aller tijden zou worden.

David Beckham Ac Milan

Op basis van een unieke time share overeenkomst speelde David Beckham in 2009 op huurbasis bij AC Milan om zijn conditie op pijl te houden na het einde van het seizoen bij de Galaxies. Hij verbleef vijf maanden in Milaan, van januari tot mei 2009.

Na het winnen van zijn eerste MLS Cup in 2011, verliep zijn vijfjarige deal met de Los Angeles Galaxies. Op dat moment werd Beckham uitgenodigd om te spelen voor Paris Saint-Germain. Maar de 36-jarige speler zei: “Mijn familie en ik zijn ongelooflijk blij om in Amerika te wonen en we kijken ernaar uit om hier nog vele jaren te slijten … Ik ben nog steeds enthousiast over het spelen in Amerika en het winnen van trofeeën met de Galaxies.

David Beckham LA Galaxy

In 2012 hielp Beckham de Los Angeles Galaxy om hun kampioenschap te behouden door het verslaan van de Houston Dynamo met 3-1 in de finale en het winnen van de MLS Cup in 2012. Zijn laatste optreden voor Los Angeles was op 2 december 2012. Beckham’s shirt nr. 23 is de best verkopende in de MLS en een van de beste in de wereld. Hoewel hij het beste tot zijn recht komt  op het middenveld, kan Beckham overal gevaarlijk zijn in het veld en kan een verschil maken met zijn vlijmscherpe passes en zijn vrije trappen. Hij kan tot op de dag van vandaag een doorslaggevende rol spelen, ongeacht zijn leeftijd.

David Beckham Paris Saint Germain

In januari 2013 tekende David Beckham  een contract van 5 maanden bij Paris Saint-Germain.

De Beckhams, die bekend zijn geworden als ‘Posh en Becks’, hebben vier kinderen: drie zonen – Brooklyn Joseph Beckham (geboren 1999, in Londen), Romeo James Beckham (geboren 2002, in Londen), Cruz David Beckham (geboren 2005, in Madrid), en dochter Harper Seven (geboren in 2011, in Los Angeles).

David Beckham Kinderen